Zephyr heren 1 weet Tremeg niet te verslaan

logo-zephyr-SchijndelDe heren van Zephyr zijn nog zonder winst in de competitie. De vierde wedstrijd was in Gemert tegen Tremeg, een team dat te kloppen zou moeten kunnen zijn.
Beide teams begonnen goed aan de wedstrijd. Bram van de Ven zette Zephyr in de eerste aanval op voorsprong, maar Tremeg liet ook meteen zien te kunnen scoren. De ploegen hielden elkaar lang in evenwicht. Tot 8-8, toen kreeg Anton van de Laar het op zijn heupen en wist een paar keer raak te knallen uit de rechterhoek. Voor rust liep Tremeg toch de achterstand van 11-15 nog iets in, maar Zephyr ging met een 13-15 voorsprong de rust in.
De tweede helft werd harder. Er werden fel gestreden, maar de scheidsrechter hield het spel strak. Dit resulteerde wel in veel 2-minuten tijdstraffen. Tremeg wist hier beter mee om te gaan en konden draaide de achterstand om in een grote voorsprong: 24-19. De heren van Zephyr vonden het steeds moeilijker om goede kansen te creëren en hun schoten werden vaak door de Gemertse keeper gestopt.
Het laatste kwartier brak aan en Zephyr moest uit een ander vaatje gaan tappen. Het probleem is dat de Schijndelnaren dit jaar een krappe selectie heeft, door een aantal blessure gevallen. Degenen die in het veld stonden moesten en het doen, en zij gingen er nog voor. Sjoerd Bouwmans pegelde er een paar in, Bram van de Ven benutte de penalty’s en Hannes van de Ven schoot raak vanaf de cirkel. Ze liepen in tot 26-25, maar toen kon Tremeg weer tweemaal scoren. In de laatste anderhalve minuut maakte Zephyr wisten Bram van de Ven en Pieter Smits wel nog te scoren, maar dat was net te weinig. De eindstand was 28-27. Zephyr kon weer met een kater huiswaarts.
Doelpunten: Bram van de Ven (8), Anton van de Laar (5), Hannes van de Ven (4), Sjoerd Bouwmans (3), Pieter Smits (3), Jorge Carvalho (3), Dennis van der Eerden (1).