Zephyr heren 1 pakt in laatste seconde gelijkspel tegen Apollo

logo-zephyr-Schijndel

In de handbalsport komt een gelijke stand zelden voor. Dat maakt het des te toevalliger dat de heren van Zephyr nu de eerste twee wedstrijden van het seizoen beide gelijk hebben gespeeld. Waar in de eerste wedstrijd de tegenstander in de laatste seconden een penalty kreeg om gelijk te maken, hadden afgelopen weekend de Schijndelnaren dit geluk. Een domme overtreding in de slotfase van een speler van Apollo uit Son zorgde dat Zephyr alsnog gelijk kon maken.
Het was een erg spannende wedstrijd afgelopen weekend. Zephyr startte erg zwak, de heren waren duidelijk nog niet wakker en verspeelde onnodig veel ballen. Eigenlijk was alleen Bram van de Ven scherp en hij zorgde dat Apollo geen grote voorsprong kreeg (3-4). Toen de thuisploeg de verdediging op orde kreeg begon het beter te lopen. In de eerste helft werd verder door goals van Sjoerd Bouwmans en Hannes van de Ven een voorsprong opgebouwd tot de ruststand van 14-13.
De tweede helft begon Zephyr wel sterk, maar al snel brak de krappe selectie hen op. De heren werden steeds vermoeider en het spel werd voorspelbaar. Een 19-17 voorsprong werd daardoor een achterstand van 20-22. De mannen rechten hun rug en vochten terug. Keeper Rob van den Oetelaar speelde een belangrijke rol en stukje bij beetje kwam de thuisploeg terug. Tot we aankwamen bij die bloedspannende slotfase. Zephyr stond 1 goal achter en Anton van de Laar zorgde voor de gelijkmaker uit de hoek. De laatste minuut ging in en Apollo schoot mis, maar ontfutselde Zephyr meteen de bal en wisten zo toch te scoren. Met nog tien seconden te gaan werd Sjoerd Bouwmans onreglementair afgestopt. Een rode kaart en een penalty. Bram van de Ven nam zijn verantwoordelijkheid en ging aan de 7-meter streep staan. En in plaats van gewoon hard raak te gooien, koos hij voor een zeer riskant lobje, maar het was perfect uitgevoerd. 25-25 was de eindstand. Wederom een wedstrijd waar Zephyr, op de eerste minuten na, tevreden op terug mag kijken.
Doelpunten: Bram van de Ven (10), Sjoerd Bouwmans (6), Hannes van de Ven (5), Anton van de Laar (3), Pieter Smits (1).