Zeer gevoelige nederlaag Schijndel/DEWIT.

Logo_RKSV_Schijndel

Schijndel/DEWIT was kansloos tegen een veel beter spelend RKDVC.

Bij Schijndel/DEWIT waren Timo de Louwere, Bart de Wit door blessures afwezig en in de warming up haakte ook nog Leroy Verhagen af. De vervangers waren Dennis Schoenmakers, Rutger van der Burgt en Jordy Broks.

RKDVC startte zeer fel en zette de verdediging van Schijndel/DEWIT meteen onder druk. Al in de 2e minuut werd een misverstand op het middenveld afgestraft. De veroverde bal kwam bij Tim Poel die met een mooie dieptepas spits van Zutpfen bediende. De verdediging van Schijndel/DEWIT werd op snelheid geklopt en zo stond het al heel snel op 1-0 voor de thuisploeg.

Meteen daarna werd gelukkig een foute pas van Jordy van Kasteren niet afgestraft en direct daarna werd een grote kans van RKDVC prima gepareerd door doelman Schoenmakers. In de 6e minuut werd een doelpunt van RKDVC gelukkig afgekeurd voor buitenspel. De Schijndelse verdediging kreeg maar geen vat op de snelheid van de tegenstander en Schijndel/DEWIT werd volledig overklast door RKDVC. Na 20 minuten komt Schijndel/DEWIT beter in het spel en in de 23e minuut komt een mooie opgezette aanval bij Tommy van Schijndel en zijn voorzet wordt door Rutger van der Burgt keurig afgerond en deze breng de stand op 1-1.

RKSV Schijndel

Het spel gaat goed op en neer tot in de 29e minuut Jordy van Kasteren een doorgebroken speler van RKDVC neerhaalt en met een rode kaart kan vertrekken.

De hiervoor gekregen vrije trap levert verder geen gevaar op. De snelheid van RKDVC blijft het grote gevaar voor Schijndel/DEWIT en in de 45e minuut geeft de scheidsrechter na een duwfoutje van Jirre Kreemer een onterechte strafschop aan RKDVC. Deze wordt prima gestopt wordt door keeper Schoenmakers maar de terug springede bal wordt toch nog in een doelpunt omgezet.

Zo gaat de ruststand in met een 2-1 stand voor RKDVC.

Na de rust zonder wissels krijgt Rutger van der Burgt meteen een kansje maar deze gaat verloren.  Een paar minuten later wordt een mooie aanval van RKDVC prachtig afgerond door de spits en hij brengt de stand op 3-1. Hierna is de strijd gestreden en is de inzet van Schijndel/DEWIT niet voldoende om iets aan de stand te kunnen wijzigen. In de 59e minuut voorkomt keeper Schoenmakers door een prachtige redding nog erger maar een foutje van Rutger van der Burgt in de 53e minuut wordt genadeloos afgestraft door RKDVC en zo komt de stand op 4-1. Brent Blummel wordt nog gewisseld voor Bas Wagenaars en Rutger van der Burgt voor Vincent van Rozendaal. In de 83e minuut wordt weer door een misverstand op het middenveld de eindstand bepaald op 5-1.

Een terecht maar zware nederlaag voor Schijndel/DEWIT.