Wedstrijdverslag SV Avanti’31: Spannende derby eindigt in 1-0 overwinning voor Avanti’31

Logo_sv_avanti_31

Er waren zondag ruim 1000 toeschouwers rond het hoofdveld van sportpark de Molenheide voor de dorpsderby tussen Avanti’31 en Schijndel. Zij zagen een vooral spannende wedstrijd, gespeeld met veel inzet. Avanti’31 kwam vijf minuten voor de rust op voorsprong via Sam Habraken. Doordat Schijndel in de tweede helft met tien man goed partij bleef geven, bleef de wedstrijd boeiend tot de laatste minuut.

Nadat de rookwolken waren opgetrokken ontspon zich direct een levendig duel tussen twee elftallen die de wil hadden om te winnen. Al in de 3e minuut was het Geert van Heeswijk die doelman de Louwere van Schijndel met een vrije trap op de proef stelde. Zes minuten later moest Casper Brus in het Avanti-doel op zijn beurt redding brengen na een Schijndelse vrije trap. Avanti’31 nam hierna het initiatief en kreeg ook een paar hele goede kansen om de score te openen. De Louwere wist door goed uitkomen de door Said Ali Hussein vrij gespeelde Geert van Heeswijk maar net het scoren te beletten. Een paar minuten later was het Jurgen van Puijenbroek die uit een vrije trap van van Heeswijk rakelings langs het doel kopte. In de 26 kreeg Schijndel een enorme dreun te verwerken toen Thomas Jan van Raay de doorgebroken Sam Habraken net voor de 16 meter onderuit haalde. De scheidsrechter was onverbiddelijk, rood voor van Raay, die overigens al geel had gezien, en een vrije trap voor Avanti’31. Het was opnieuw de goed keepende De Louwere die de vrije trap van Geert van Heeswijk wist te keren. Vijf minuten voor rust kwam dan toch de op dat moment verdiende voorsprong voor Avanti’31. Een pass van van Heeswijk kwam aan de linkerkant bij Fabian Koenen. Fabian wist vanaf de achterlijn terug te leggen op Sam Habraken die met een mooi schot de stand op 1-0 voor de blauw-witten wist te brengen. Op slag van rust moest Casper Brus nog redding brengen waarmee de 1-0 ook de ruststand werd.

Het spel werd er in de tweede helft niet beter op, maar de spanning en de inzet van beide elftallen vergoedde veel. In het verloop van de tweede helft kreeg Schijndel steeds meer grip op de wedstrijd, waar Avanti’31 wat meer de lange bal ging hanteren. Kansen kwamen er voor beide elftallen, maar de keepers wisten steeds goed redding te brengen. De trainers probeerden met het inzetten van een aantal wissels nog wat aanvallende impulsen te brengen maar tot scoren kwam het niet meer. Wel moest de goed leidende scheidsrechter Schepers uit Nuenen met een paar gele kaarten nog een beginnend opstootje de kop in drukken. Met twee kansen, een kopbal op de Schijndelse lat en een kans voor Schijndel aanvaller Bas Wagenaars in de laatste minuut, eindigde de wedstrijd in 1-0. Doelpuntenmaker Sam Habraken werd verkozen tot Man Of The Match, en daarna kon het feest worden voortgezet in de bomvolle kantine van Avanti’31. Half april volgt deel twee van de Schijndelse derby, dan op sportpark Zuideinderpark.

Avanti’31 deed overigens voor de competitie goede zaken. De achterstand op koploper Real Lunet blijft beperkt tot één punt en de andere concurrenten BMC, ODC en Zwaluw verloren. Volgende week speelt Avanti’31 de uitwedstrijd tegen ODC in Boxtel.