Wedstrijdverslag: “Onverdiende nederlaag van Schijndel/De Wit”

Logo_RKSV_Schijndel

Zwaluw VFC – Schijndel/DEWIT 2-1

Schijndel/DEWIT heeft geheel onnodig de punten in Vught moeten laten. Schijndel/DEWIT begon met Thomas Jan van Raaij in plaats van Jirre Kreemer. Al in de 2e minuut bereikte een dieptepass de spits van de thuisclub in buitenspel positie en deze scoorde onterecht de 1-0. In de 10e minuut en in de 15e minuut kreeg Schijndel/DEWIT twee corners en de laatste kon nog net door de keeper van Zwaluw worden gered. De beide ploegen streden in de vrieskou vol overgave zonder echt gevaarlijk te kunnen worden. Het was een gelijk opgaande partij met een iets meer aanvallende thuisclub. In de 30e minuut speelt een speler van Zwaluw VFC drie verdedigers van Schijndel/DEWIT heel gemakkelijk uit en frommelt de bal in het doel 2-0. Het spel golft op en neer en in de 41e minuut treft een schot van Dani van Wijk  doel en is de stand 2-1. Wat verder in de eerste helft opviel was het onsportieve gedrag van de spits van Zwaluw die met duwen en trekken en vooral met commentaar op de scheidsrechter al met rood van het veld gestuurd had moeten worden. Zo ging de rust in met een onnodige achterstand.

RKSV Schijndel/De Wit

In de rust werden Niels Cuppers en Vincent van Rozendaal vervangen door Kaj de Visser en Martijn van Grinsven. Schijndel/DEWIT startte fel en was de bovenliggende partij en zocht veelvuldig de aanval. Bart de Wit kwam goed door op links en kreeg na een paar spelers omspeeld te hebben een kans maar de keeper redde met de voet. In de 60e minuut leverde een vrije trap van Schijndel/DEWIT net niets op maar het bleef de aanval zoeken. Even later werd een dieptepass van Zwaluw bijna noodlottig toen de rechterspits van Zwaluw keeper de Louwere omspeelde maar Sharam Hesmatollah redde op de doellijn. Kort daarna kwam na een mooie actie van Stan Guns de bal bij Martijn van Grinsven maar ook deze kans ging net naast. Even later kregen Robin van Schijndel en Sharan  nog een gele kaart. In de 80e minuut weer een mooie actie van Stan Guns maar uit de voorzet kopte Tommy van Schijndel in het zijnet. Enkele minuten later ging ook nog een schot van Dani van Wijk maar net naast en zo bleef Schijndel/DEWIT met lege handen achter. Volgende week de thuiswedstrijd tegen Engelen FC.