Wedstrijdverslag Avanti – Real Lunet

Topper Avanti’31 – Real Lunet eindigt onbeslist. Publiek was de grote winnaar.

Het was zondagmiddag bij Avanti’31 – Real Lunet een echte topper. Mooie doelpunten, klasse-reddingen van de beide keepers en veel strijd leverden voor het publiek een mooie middag op. Avanti’31 wist een in de eerste helft snel opgelopen 0-2 achterstand in te lopen en bij 2-2 stopte Casper Brus nog een penalty van Jaoud Chraou.
De wedstijd begon voor Avanti’31 wel heel slecht, binnen 30 seconden schoot Bas vd Berk de bal al in het Avanti-doel na een snelle aanval door het centrum. Avanti’31 had maar even tijd nodig om zich op te richten. In de 6e minuut zette Jelle vd Eerden goed druk op doelman de Vries. Jelle veroverde de bal en legde af op Geert van Heeswijk. Geert wist zich met de plotselinge kans echter geen raad. In de 26e minuut leek Real Lunet de wedstrijd vroegtijdig te beslissen. Een prachtig bekeken schot van Jeremy de Fretes was onhoudbaar voor Avanti-doelman Brus en de stand was 0-2.

Avanti’31 liet zich geenszins uit het veld slaan en er kwamen ook kansen. Na een voorzet van Said Ali Hussein schreeuwde het publiek om een penalty omdat een verdediger bij zijn poging de voorzet te onderscheppen met zijn hand op de bal viel. De scheidsrechter zag er geen strafschop in waarna de bal bij Sam Habraken kwam. Zijn schot verdween net naast het doel. In de 37e werd eerst een doelpunt van Real Lunet wegens buitenspel afgelast, waarna in dezelfde minuut Fabian Koenen in de tegenaanval een voorzet niet wist af te ronden.
Drie minuten later was het dan toch Avanti’31 dat de achterstand wist te verkleinen. Een snel genomen vrije trap bracht Jelle vd Eerden op de rechterflank in balbezit. Zijn voorzet was afgemeten en Said Ali Hussein kopte fraai over doelman de Vries binnen.

Avanti’31 schoot in de tweede helft direct fel uit de startblokken. De verdediging van Real Lunet moest een corner weggeven. De trap van Geert van Heeswijk werd door Fabian Koenen prachtig ingekopt, de stand was weer gelijk en beide ploegen gingen de verdere tweede helft vol op de aanval. Dat leverde een reeks kansen op aan beide kanten, maar de uitblinkende doelmannen wisten hun doel verder schoon te houden. In de 61e minuut kreeg Real Lunet de kans om weer op voorsprong te komen toen Jeremy de Fretes net binnen de 16 meter ten val werd gebracht. Jaoud Chraou ging achter de bal staan en probeerde doelman Casper Brus nog van de wijs te brengen. Casper gaf echter geen krimp en wist vervolgens de hard ingeschoten bal fraai uit zijn doel te houden. Nadat beide elftallen nog enkele kansen hadden gekregen kreeg Geert van Heeswijk in de 4e minuut van de extra tijd op zo’n 20 meter van het doel nog een vrije trap te nemen. Zijn schot ging schitterend over de muur naar de linkerhoek van het doel, maar doelman Jesse de Vries had nog een schitterende redding in huis. De scheidsrechter vond het vervolgens mooi geweest waarmee Avanti’31 met drie verliespunten meer de directe achtervolger blijf van Real Lunet. Avanti’31 blijft ook koploper in de 2e periode. De beslissing in de 2e periode valt pas op 6 mei in de inhaalwedstrijd tegen Haarsteeg.

Komende zondag speelt Avanti’31 uit tegen Nieuwkuijk.