Verdiende nederlaag voor Schijndel/DE WIT

Schijndel/DE WIT verspeelde na de rust een 1-0 voorsprong.

De thuisclub startte zonder de geblesseerde Bart de Wit en Martijn van Grinsven die vanwege omstandigheden 8 weken niet inzet baar is. Voor de rust was het de thuisploeg die het spel bepaalde en beide partijen streden met volle overgave. Schijndel/DE WIT zat beter in de wedstrijd en in de 20e minuut kreeg Tommy van Schijndel de eerst grote kans maar deze ging net naast. Even later een mooie aanval van de thuisploeg. Een aanval vanuit het midden komt bij Yoeri Verbakel die de bal goed terug legt op Leroy Verhagen maar zijn schot gaat via de paal net naast het doel van Zwaluw VFC. Schijndel/DE WIT speelt beter en wordt steeds sterker.

In de 28e minuut komt een perfecte aanval via 3 schijven bij Tommy van Schijndel, deze trekt naar binnen en schiet met het linkerbeen de thuisclub naar de verdiende 1-0. In de 32e minuut levert een corner de eerste kans op voor Zwaluw VFC maar deze wordt niet benut. De thuisploeg blijft proberen het verschil te vergroten maar zonder succes. Zo breekt de rust aan met een gezien het spelbeeld te kleine ruststand.

RKSV Schijndel, voetbal

In de rust wordt Yoeri Verbakel gewisseld voor Bas Wagenaars en in de allereerste minuut wordt een voorzet van Dani van Wijk maar net gemist door Brent Blummel.

Zwaluw VFC komt sterker uit de startblokken en zet de thuisploeg steeds meer onder druk en krijgt ook een paar kleine kansjes. In de 60e minuut komt Rob van der Heijden Vincent van Rozendaal vervangen en meteen daarna komt Zwaluw VFC op 1-1 door niet resoluut ingrijpen van de verdediging. De bezoekers worden steeds sterker en Schijndel/DE WIT komt niet meer in het spel. De inzet en wil om te winnen is bij de bezoekers groter dan bij de thuisclub en in de 30e minuut wordt door wederom slap ingrijpen van de verdediging de thuisclub op een terechte 1-2 achterstand gezet. Vlak voor het einde wordt het ook nog 1-3 en de verdiende overwinning voor Zwaluw VFC is een feit. De overwinning is voor de tegenstander  die na de rust veel beter en feller was en op grond daarvan ook met de overwinning naar huis kon gaan. Een zure nederlaag voor Schijndel/DE WIT en zijn supporters.