RKSV Schijndel wint Vlijmense Boys op doorzettingsvermogen

Logo_RKSV_Schijndel

Schijndel/deWit begon zonder de geschorste Jordy van Kasteren en de vorige week geblesseerde Thomas Jan van Raaij. Zij werden vervangen door Niels Cuppens en Leroy Verhagen. Beide teams begonnen vol overgave aan de wedstrijd met veel strijd. Na 10 minuten de eerste gevaarlijke aanval van Vlijmen maar de bal belandde in het zijnet. De scheidsrechter had voldoende gele kaarten meegenomen en de eerste was voor Rutger van der Burgt al in de 12e minuut. Het spel golfde op en neer zonder echt goed voetbal en kansen maar de inzet van beide partijen was prima. In de 29e minuut kwam Vlijmen door foutief uitverdedigen op een 0-1 voorsprong door Peti Lutgens. Een paar minuten later werd het 2e doelpunt voor Vlijmen onterecht toegekend door de scheidsrechter door niet te fluiten voor zuiver buitenspel en Stef Lammers maakte hier gebruik van en scoorde de 0-2 voor Vlijmen.Meteen daarna omspeelde Brent Blummel de keeper maar werd te ver naar buiten gedrukt zodat deze kans verloren ging. In de 41e minuut werd een ingeschoten bal met de hand tegen gehouden en de daarvoor toegekende penalty werd onberispelijk door Robin van Schijndel benut 1-2 met een gele kaart voor de verdediger van Vlijmen. Even later miste Rutger van der Burgt nog een dot van een kans zodat de ruststand inging met een 1-2 voorsprong voor Vlijmen.

Na de rust werd de geblesseerde Leroy Verhagen en Rutger van der Burgt vervangen door A1 spelers Sharam Heshmatollah en Stan Guns. Meteen volgde een mooie aanval van Schijndel/deWit maar de kop kans van Bas Wagenaars ging net naast. In de 55e minuut kwam Vlijmen op 1-3 door een flodderschot dat keeper de Louwere verrasste. De thuisclub ging niet bij de pakken neerzitten en in de 57e minuut werd weer een handsbal van een verdediger van Vlijmen bestraft met een penalty en gele kaart en ook deze werd door Robin van Schijndel benut 2-3. Schijndel/deWit bleef druk uitoefenen op de tegenstander en een mooie pass in de 62e minuut van Stan Guns werd onberispelijk benut door Bas Wagenaars 3-3.

RKSV Schijndel-De Wit 05-11-2017

De thuisclub bleef de bovenliggende partij en een paar minuten later scoorde Stan Guns de 4-3 na een mooie aanval. Even later kregen zowel Jirre Kreemer als Bas Wagenaars alle twee een gele kaart van de scheidsrechter voor kleine overtredingen. In de 77e minuut kwam Yoeri Verbakel Bas Wagenaars nog vervangen en meteen daarna kreeg ook een speler van Vlijmen een gele kaart. In de 82e minuut kon Tommy van Schijndel een kans niet verzilveren en ook Brent Blummel overkwam dit vlak voor het einde. Schijndel/deWit had nog geluk dat een kopbal van Vlijmen in blessuretijd op de lat belandde maar dat zou tegen alle verhoudingen in geweest zijn.
Een verdiende overwinning behaald door hard werken en geloof in eigen kunnen.
Zaterdag 11 november speelt Schijndel/deWit voor de beker tegen OSS, aanvang van deze wedstrijd is om 19.00 uur.