Nederlaag dames Zephyr tegen Someren

Zondag 2 april 2017 speelde de dames van Zephyr de laatste wedstrijd van het seizoen uit in Someren tegen de dames 2 van Handbal Someren. De wedstrijd begon goed, beide teams wisten gelijk op te scoren, tussenstand 3-3. Maar na een kwartier was het Handbal Someren die de voorsprong wist te pakken. Ondanks dat Zephyr fel stond te verdedigen wist Someren meerdere keren de goal vinden door haar snelheid en gerichte schoten. Ingrid Bijnen wist in de eerste helft nog eenmaal de goal te vinden met een hard afstandsschot in de kruising waarna de dames van Zephyr de rust in gingen met een achterstand van 12-4. Na de rust werd het spel van Zephyr beter, de verdediging was stabiel en Mariëlle van der Aa zette toon door het zetten van een mooie goal, tussenstand 12-5. Na een kwartier was het wederom Someren die beter in het spel kwam, zij wisten meerdere keren de goal te vinden door balverlies van Zephyr en daarop volgende break-outs. Door het uitverdedigen van spelers op snelheid door Zephyr wist Someren ook nog een aantal penalty’s te benutten. Zephyr wist daarentegen niet meer door de verdediging van Someren te komen, en daarbij werden penalty’s en mooi gecreëerde kansen niet afgerond met als gevolg dat Someren op een voorsprong kwam van 18-6. Zephyr werd in het laatste kwartier weer feller, en wist de aanvallen van Someren goed te verdedigen. Nolly Goossens wist door te breken in haar hoek en plaatste de bal strak achter de keeper, 18-7. Someren wist te eindstand vervolgens te zetten op 19-7, en was duidelijk de betere partij vandaag.

Keepster Peggy Blankwater speelde deze dag haar laatste wedstrijd bij dames Zephyr. Het team van Zephyr bedankt haar voor haar enorme inzet afgelopen seizoenen. Vanaf half augustus start de voorbereiding weer voor het nieuwe zaalseizoen, om in oktober vol energie te beginnen aan het nieuwe seizoen. Lijkt het jou wat om te handballen, Neem gerust contact op via zephyr@handbal.nl