neptunes 58 schijndel

Ben jij een echte waterrat en kan je geen genoeg krijgen van lekker zwemmen of spelen met een bal in het water? Dan is Zwem- en waterpolovereniging Neptunus ’58 iets voor jou!

Neptunus ’58 is een Schijndelse zwemvereniging met zwembad De Molen Hey in Schijndel als thuisbad. Neptunus ’58 kent verschillende zeer diverse afdelingen:

  • Synchroonzwemmen. Met de hele groep tegelijk op muziek zwemmen en leuke figuren maken in het water. Je kan diploma’s halen, meedoen aan wedstrijden en we geven ook regelmatig een show, compleet met mooie badpakken, make-up en een echte discotheek.
  • Waterpolo. De ballen vliegen je om de oren bij deze afdeling. Bijna ieder weekend worden er wedstrijden gespeeld.
  • Wedstrijdzwemmen. Steeds sneller, een steeds betere techniek en regelmatig een wedstrijd zijn belangrijk hierbij. Vlinderslag, rugcrawl, schoolslag of borstcrawl, afstanden van 25 meter tot wel 10 kilometer, in zowel het zwembad als in open water, het kan allemaal bij Neptunus ’58.
  • Zwemmend Redden. We leren je hoe je iemand uit het water kan redden, als hij of zij zelf niet (meer) kan zwemmen. Hiermee kan je mensenlevens redden. Daarvoor kunnen we een heleboel reddingsmiddelen gebruiken, zoals bijvoorbeeld een reddingsklos of reddingshaak, maar ook een touw of surfplank.
  • Zwemvaardigheidszwemmen. Bij deze afdeling kan je wel 25 diploma’s halen! Je leert de beginselen van alle afdelingen van de vereniging: waterpolo, zwemmend redden, synchroonzwemmen en snorkelen.
  • Masterzwemmen. Ben je 20 jaar of ouder, en wil je je conditie verbeteren? Dan is er het masterzwemmen, waarbij je je baantjes volgens vastgestelde schema’s zwemt. Er zijn verschillende niveaus, van beginnende baantjeszwemmers tot (oud-)wedstrijdzwemmers. Deelname aan speciale masterwedstrijden is ook mogelijk.

Kennismaken

Op zaterdag 24 maart organiseert Neptunus ’58 een zwemmiddag waarbij je gratis kunt kennismaken met de verschillende afdelingen van de vereniging. Deze lessen zijn voor iedereen met minstens zwemdiploma A, van jong tot oud. De middag duurt van 14.45 uur tot 17.45 uur in Zwembad De Molen Hey aan de Avantilaan in Schijndel. We starten met de kennismakingslessen en eindigen met vrij zwemmen.

Lijkt het je leuk om kennis te maken met de diverse onderdelen van de zwemsport? Dan kan dat deze middag! Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar linda_spooren@hotmail.com met daarin je naam en geboortedatum.

Meer informatie over Neptunus ’58 is te vinden op www.neptunus58.nl

Zwemshow Neptunes




 

Tip de redactie!