Heren Zephyr verliezen spannend duel

logo-zephyr-Schijndel

Afgelopen zaterdag traden de handbalheren van Zephyr aan tegen Aristos uit Best. Aristos staat een paar plaatsen hoger op de ranglijst en het eerste duel verloren de Schijndelnaren ruim. Tijd voor revanche in de thuiswedstrijd.

De gasten uit Best waren een jong en snel team, maar Zephyr deed niet voor ze onder. Hoewel de Schijndelnaren een krappe selectie hadden, konden ze goed tegenstand bieden. Er werd aan beide kanten veel gescoord. Beide teams hadden een sterke aanval, maar in de dekkingen werden fouten gemaakt. Tot 7-7 ging het gelijk op, maar daarna kon Aristos een gaatje slaan. Zephyr maakte iets meer fouten en die werden met snelle aanvallen afgestraft. Rustig aan bouwde de tegenstander de voorsprong uit. Zephyr bleef sterk in de aanval en scoorde veel doelpunten, maar Aristos nóg meer. Bij rust stond Zephyr 16-20 achter.

De tweede helft begon Zephyr weer sterk en kon meteen twee punten inlopen. Zo kwam de spanning weer terug in de wedstrijd. Maar Aristos bleef een geduchte tegenstander en pakte weer een ruime marge van vijf doelpunten. Het laatste kwartier zette Zephyr alles op alles. De dekking werd steviger en dat resulteerde in meer penalty’s tegen. Toch kon Zephyr terug komen en met nog twee minuten te spelen stond de thuisploeg nog maar 1 doelpunt achter. Het publiek ging erachter staan, maar alle aanmoedigingen ten spijt, Zephyr miste en Aristos maakte wel het belangrijke laatste doelpunt. Zo pakten de gasten uit Best de winst met 32-34. Een erg spannende wedstrijd tussen twee attractief spelende ploegen. Ondanks het verlies, was Zephyr wel tevreden over het getoonde spel.