Heren Zephyr in thriller voorbij Apollo

logo-zephyr-Schijndel

De thuiswedstrijd van de heren van Zephyr tegen Apollo uit Son in oktober eindigde na een bloedspannend slot in een gelijkspel. Afgelopen weekend speelde Zephyr weer een uiterst spannend duel uit, maar nu in Son. En dit keer trok Zephyr uiteindelijk wel aan het langste eind.

De hele eerste helft ging het gelijk op. Beide ploegen stonden zo nu en dan één of twee puntjes voor, maar elke keer werd het recht getrokken. Apollo is een wat ouder team en moest het hebben van een aantal goede schutters en slim spel met de cirkel. Zephyr gooide vooral veel snelheid in het spel en maakte het zo zijn tegenstander lastig. Het was een boeiend duel de eerste helft, dat gelijk eindigde: 15-15.

Zehyr, Heren 1, Handbal
Op de foto: Pieter Smits

De tweede helft moest Zephyr er een tandje bovenop doen, maar telkens bleef Apollo ook scoren. De sterke opbouwers wisten telkens het hoekje te vinden. De Schijndelnaren lieten zich niet kennen. Opbouwers Sjoerd Bouwmans en Pieter Smits schoten van afstand raak en hoekspelers Anton van de Laar en Bram van de Ven wisten ook de keeper vaak te passeren. Maar meer dan één puntje los komen lukte maar moeilijk. En zo naderde weer een spannende finale. Hannes van de Ven kwam vrij aan de cirkel en zorgde voor 29-30. Dat wist Apollo weer recht te zetten en de ploegen gingen de laatste minuut in. Zephyr speelde rustig, want dit kon hun laatste aanval zijn. De bal kwam in de hoek bij nieuweling Stijn Vagevuur en hij pakte zijn ruimte. Stijn maakte zijn eerste doelpunt in het heren team van Zephyr en kon geen mooier moment kiezen, 30-31! Apollo had nog wat tijd voor een laatste tegenaanval. Ze zette aan, en kregen een penalty! De zoemer ging, maar de penalty mocht nog genomen worden. De speler die nog geen strafworp had gemist kwam weer naar voren. Maar dit keer was Schijndelse keeper GertJan van Zutphen hem wel de baas. Overtuigend trapte hij de bal uit zijn rechterhoek. De wedstrijd was gespeeld, Zephyr had gewonnen.