Handballers Zephyr heren 1 overklast door PSV

Zaterdagavond kwamen de Eindhovenaren van PSV in Schijndel op bezoek. Een erg sterk team dat Zephyr nog kende van vorig seizoen, en dit jaar weer de ranglijst aanvoert.

In de eerste paar aanvallen bleef Zephyr bij tot 2-3, maar daarna ging het al meteen hard. PSV wist de Schijndelse dekking te makkelijk te passeren en kon uitlopen naar maar liefst 4-12. De thuisploeg vond het vooral heel lastig om het net te vinden. Ze leiden veel balverlies en konden moeilijk tot een schot komen. Vanaf de cirkel deed Jorge Carvalho wat terug en Anton van de Laar scoorde uit de hoek. In de laatste 10 minuten van de eerste helft liet Zephyr de marge niet veel verder oplopen. Vooral keeper Rob van den Oetelaar speelde een belangrijke rol. Hij kreeg steeds beter zicht op de schoten van PSV en stopte er veel. Uiteindelijk gingen de teams met een 9-17 stand rusten.

De tweede helft ging niet veel beter helaas. PSV was een maatje te groot voor Zephyr. Bram van de Ven wist wel alle penalty’s te benutten en uit de hoek scoorde Max van de Braak met een fraai lobje. Ook keeper Rob van den Oetelaar bleef sterk spelen, maar het was niet genoeg. De tegenstander bouwde rustig hun voorsprong uit en zo werd de eindstand 18-32. Volgende week wacht de nummer laatst voor Zephyr, het wordt weer tijd dat de ploeg een overwinning gaat boeken.
Doelpunten: Bram van de Ven (8), Jorge Carvalho (4), Anton van de Laar (2), Hannes van de Ven (1), Pieter Smits (1), Geert van den Oetelaar (1), Max van de Braak (1).