Fouten kosten RKSV Schijndel/deWit de overwinning

Logo_RKSV_Schijndel

Schijndel/deWit heeft Taxandria door teveel onnodige fouten de winst cadeau gedaan.

Al in de 3e minuut kreeg Schijndel/deWit de eerste kans uit een corner maar deze werd niet benut. Even later kwam Dani van Wijk na een diepte pass alleen voor de keeper van Taxandria maar deze kon ternauwernood met de voet redding brengen. Schijndel/deWit bleef sterker maar in de 15e minuut werd een foute breedtepass niet door Taxandria afgestraft. In de 20e minuut hield Jordy Broks de spits van Berkel licht vast en de scheidsrechter besloot voor deze lichte overtreding een penalty toe te kennen. Grensrechter Ton Habraken die hierover in discussie ging met de scheidsrechter werd hierdoor van het veld gestuurd. Daar er niet direct een vervanger gevonden kon worden werd de wedstrijd met een kwartier gestaakt. Sijmen Pijnenburg was bereid deze taak op zich te nemen en de wedstrijd werd vervolgd met de penalty en deze werd door van Berkel benut en de stand werd daardoor 1-0 voor de thuisploeg. Meteen hierna kwam Bas Wagenaars alleen voor de keeper van Taxandria maar ook nu weer redde deze met de voet. Binnen een paar minuten kreeg Schijndel/deWit 3 corners te nemen maar een veel tal van verdedigers stond een doelpunt in de weg. Schijndel/deWit bleef de bovenliggende partij en na een mooie aanval en een prachtige pass van Dani van Wijk scoorde Brent Blummel de zo verdiende gelijkmaker. In de 32e minuut kopt Thomas Jan van Raaij raak uit een corner van Dani van Wijk en hij brengt de stand geheel verdiend op 1-2. Hierbij raakt hij met zijn hoofd ook het hoofd van de tegenstander en verlaat hierdoor het veld. Na 5 minuten komt hij toch weer in het veld maar moet na een paar minuten toch vervangen worden door Niels Cuppers. Zo komt de rust tot stand met een veel te kleine voorsprong van 1-2 gezien de kansen die niet benut werden.

RKSV Schijndel

Direct na de rust krijgt Brent Blummel de kans om de voorsprong de vergroten na een mooie actie van Tommy van Schijndel maar deze gaat verloren. Schijndel/deWit blijft de bovenliggende partij en in de 54e minuut krijgt Rutger van der Burgt een kans maar in plaats van zelf de schieten legt hij af naar een medespeler en de kans is verloren. Even later krijgt de sterk spelende Bart de Wit een kans maar deze gaat net naast. De kansen voor Schijndel/deWit worden niet verzilverd en door een fout van Jordy Broks komt de stand plotseling op 2-2. Even later wisselt trainer van Alebeek Bas Wagenaars voor Yoeri Verbakel en een paar minuten later wordt een overtreding van Jordy Broks via een vrije trap genadeloos afgestraft door Taxandria, geheel tegen de verhouding in. In de 37e minuut bereikt een pass van Brent Blummel Jirre Kreemer die de gelijkmaker scoort 3-3. Het spel golft nu op en neer met kansen voor beide elftallen. In de 41e minuut wordt balverlies van Yoeri Verbakel genadeloos afgestraft door Taxandria en via een dieptepass brengt v.d. Ven de stand op 4-3.De tijd is nu tekort om nog iets aan deze stand te kunnen veranderen en zo komt deze onnodige nederlaag tot stand. Drie doelpunten maken zou voldoende moeten zijn maar deze fouten worden ook op dit niveau afgestraft. Zondag komt Vlijmense Boys op bezoek en dan zullen de nederlagen recht gezet moeten worden.