Dames Zephyr verliezen van Olympia ’89

logo-zephyr-Schijndel

De dames van Zephyr gingen bij Olympia ’89 op bezoek op zaterdagavond 11 maart. Vorige wedstrijd was met 12-11 in voordeel van Zephyr geëindigd dus het beloofde een spannende pot te worden.

Dames van Olympia ’89 schoten snel uit de startblokken en kwamen zo op snelle 2-0 voorsprong. Olympia ’89 wou snel spelen maar daardoor maakte ze wel veel fouten. Zephyr probeerde de snelheid eruit te halen door al op de helft van Olympia’89 te storen en daardoor konden ze met een treffer van Esther van Eggelen de 0 van het scorebord poetsen. En Loes Ketelaars bracht met een afstand schot de stand op 4-2. Zephyr was zoekende en besloot ook om een speelster van Olympia’89 uit te deken maar daardoor ontstond er te veel ruimte in de dekking en kon Olympia daar van profiteren. Cirkelloopster van Zephyr Sonja van Hamond kreeg een paar kansen op de cirkel maar wist pas bij de derde kans te scoren door net wat langer te wachten met schieten. Ondertussen was Olympia uitgelopen tot 8-3 voorsprong.  Vlak voor het einde van de 2de helft  wist Ingrid Bijnen met een strak ingeschoten 9-meter de stand op 9-4 te brengen, wat ook de ruststand zou zijn.

In de 2de helft besloten de dames van Zephyr terug te gaan naar 6-0 dekking en dat gaf de speelsters wel meteen een beter gevoel en Olympia’89 kwam niet meer zomaar vrij op de cirkel. Ze schoten wel meer van afstand maar daar wist Peggy Blankwater wel raad mee. Peggy Blankwater keepte zoals gewoonlijk een hele goede wedstrijd waarin ze verschillende penalties en break-outs wist te keren. 2de helft was beduidend beter als de eerste en daar kan Zephyr wel  trots op zijn dat ze de kop niet lieten hangen en er het beste van maakte. In tweede helft werd van afstand gescoord door Loes Ketelaars en Esther van Eggelen deze laatste benutte ook nog een penalty waardoor stand op 15-7 kwam. Eindelijk kon Nolly Goossens haar tegenstandster passeren en scoren, waarna Loes Ketelaars nog een keer buitenom op de hoek kon passeren doordat Nolly Goossens heel mooi ruimte voor haar  gemaakt had. De stand was hiermee 15-9. In laatste secondes speelde Olympia ’89 nog een hele mooie break-out over 3 schijven met perfecte uitvoering waardoor de eindstand op 16-9 kwam. Olympia ’89 was vandaag de beter van de twee en heeft verdiend gewonnen.

Lijkt het jou wat om te handballen, Neem gerust contact op via zephyr@handbal.nl