Dames Zephyr slepen overwinning uit het vuur

Wedstrijdverslag HV Zephyr (Schijndel) – Olympia ’98 (Oss)

Na een gelijkspel en een nederlaag waren de dames van Zephyr gebrand op een overwinning tegen Olympia ’89 uit Oss. Het begin van de wedstrijd ging gelijk op, waarbij Nolly Goossens enkele keren prachtig doel trof vanuit de hoekpositie. Olympia ‘89 bleef steeds op voorsprong, waardoor de dames van Zephyr in de achtervolging moesten om bij te blijven. Dat lukte door een rake penalty van Ingrid Bijnen. Helaas bleven vervolgens de doelpunten uit voor de Schijndelse dames, door diverse schoten op paal en lat. Olympia ’89 wist nog wel enkele keren te scoren. Door een rake heupworp van Sabrina Timmermans werd de ruststand bepaald op 4-9.

dsc_3952

Na de rust gingen de Schijndelse dames goed van start. Via een heupworp van Esther van Eggelen, een penalty van Ingrid Bijnen en een worp vanuit de hoek van Nolly Goossens werd gescoord. Door fel en als een eenheid te verdedigen kwamen de Osse dames moeizaam tot scoren, wat tezamen met de doelpunten resulteerde in de aansluiting met de Osse dames.

Door doelpunten van Esther van Eggelen, Sabrina Timmermans en tweemaal Loes Ketelaars, een goed gesloten, hard werkende verdediging en knappe reddingen van keepster Peggy Blankwater kwamen de teams op 11-11.

In de laatste minuut werd door een doelpunt van Loes Ketelaars de overwinning na een spannende wedstrijd met 12-11 uit het vuur gesleept. Gefeliciteerd dames, goed herpakt in de tweede helft! Een goede teamprestatie door voor en met elkaar te blijven strijden, waardoor de aansluiting met de top  blijft behouden.

Volgende week spelen de dames van Zephyr een uitwedstrijd tegen HV Flyers uit Wychen. Wil je graag een paar keer meetrainen om te kijken of handbal iets voor jou is, zeker doen. De dames trainen op woensdagavond van 19.30 uur tot 21.00 uur onder leiding van trainer Ad Martens.