Dames Zephyr 1 weten niet te winnen van Dos/Olympia

Zaterdagavond 18 november moesten de dames van Zephyr uit in Oss. Ad Martens was met de heren mee, dus de dames moesten het vanavond zonder coach doen. Om 19.00 klinkt het startsignaal en na twee minuten scoort Marieke van Thiel de eerste goal. Ook de tweede wordt gescoord door Zephyr, Sonja van Hamond. Na vijf minuten scoort ook de tegenpartij en vlak daarna weer. Esther van Eggelen staat in de goal wegens een blessure, maar staat heel goed te keepen en heeft een aantal mooie reddingen. De ballen willen er niet in voor Zephyr en ook is er veel balverlies, waar Dos/Olympia gebruik van maakt. Ze scoren drie keer uit een break-out, een paar vanaf de cirkel en een afstandsschot. Ook lopen Marieke van Thiel en Sabrina Timmermans een blessure op, waardoor de dames niet veel meer kunnen wisselen. Alhoewel er mooie aanvallen opgezet worden door de dames van Zephyr, wordt er nog steeds niet gescoord waardoor de ruststand 8-2 is.

Zephyr, Handbal

De eerste goal na de rust wordt wederom gescoord door Dos/Olympia. Sonja van Hamond wordt flink aangepakt op de cirkel en weet hier een penalty uit te slepen, die zij zelf ook scoort, 9-3. De volgende goal wordt gescoord door Shanti Vermeer, een prachtig lobje. De dames worden sterker in hun spel en er is bijna geen balverlies meer. Mariëlle van der Aa scoort een prachtige goal vanaf afstand, rechtsboven in de hoek. Volgens de scheidsrechter is er een verdedigingsfout aan de kant van Zephyr waardoor Dos/Olympia een penalty krijgt. Esther van Eggelen houdt de bal uit de goal maar de bal komt terug. Er wordt hard gevochten om de bal, waardoor er nog een penalty wordt gegeven, die helaas wel wordt gezet. De volgende twee goals komen vanuit Dos/Olympia. Loes Ketelaars scoort de zesde goal voor Zephyr waardoor het 12-6 wordt. Na nog een goal van Dos/Olympia worden er weer twee prachtige goals door Loes Ketelaars gemaakt, 13-8. Helaas zijn de volgende drie goals wederom voor Dos/Olympia. Mariëlle van der Aa weet nog een goal te scoren, waarna de tegenstanders weer twee keer scoren. De penalty die geven wordt voor Dos/Olympia wordt door Esther van Eggelen gestopt met een prachtige redding, maar vanuit de rebound wordt toch gescoord, 18-9. Er wordt wederom drie keer gescoord door Dos/Olympia. Dan staan er nog twee seconden op de klok. Willeke Timmers besluit de bal vanaf de eigen helft te gooien en maakt nog een goal, waarna het eindsignaal klinkt. De eindstand is hiermee 21-10. Helaas nemen de dames geen punten mee naar Schijndel.

Volgende week spelen de dames van Zephyr thuis in Schijndel om 19.20 uur tegen H.C.G.